Tijdens de ceremonie, op de receptie, tijdens het diner en natuurlijk tijdens de eerste dans: er zijn op jullie bruiloft een aantal momenten waar muziek een rol kan spelen.

Uitkiezen van de muziek

Het uitkiezen van de juiste nummers kan een lastige taak zijn. Willen jullie allemaal losse nummers of toch liever een band of dj? Jullie meningen kunnen uiteenlopen, dus dat wordt discussiëren.

Muziekmomenten

Bloemen: Stijlvol Groen

Muziek kan op verschillende momenten worden afgespeeld. Hieronder een overzicht van momenten die geschikt zijn:

Als de gasten wachten voor de trouwceremonie

Het kan de sfeer bevorderen als er al muziek speelt terwijl de gasten binnenkomen in de trouwzaal. Het kan de stemming bepalen. Je gasten praten op dit moment wel met elkaar, dus zorg dat de muziek op de achtergrond wordt afgespeeld.

Bij aanvang van de ceremonie

Jullie kunnen ervoor kiezen om bij binnenkomst over te schakelen op een ander nummer of genre, zodat de gasten weten dat de ceremonie gaat beginnen. Het ene bruidspaar kiest voor rustige muziek, terwijl het andere bruidspaar voor een lekker vrolijk nummer kiest. In principe is alles mogelijk.

Pagebreak

Tijdens de trouwceremonie

Door bij de trouwceremonie muziek te draaien, kun je een speciale lading geven aan de plechtigheid. Muziek kan veel doen met emoties en gevoelens, waardoor er mooie momenten ontstaan. Vaak wordt deze muziek als achtergrondmuziek gebruikt.

Bij het verlaten van het gemeentehuis of kerk

Ook bij het verlaten van het gemeentehuis of kerk kan weer gekozen worden voor een speciaal nummer. Omdat het een vrolijk moment is, jullie hebben namelijk de trouwakte ondertekend, is vrolijke muziek wellicht een goede optie. De muziek kan bij deze gelegenheid wat harder worden afgespeeld.

Houd er wel rekening mee dat je gasten tijdens het diner en de receptie graag met elkaar willen praten. Laat de muziek niet overheersen.

Tijdens het diner en receptie

Voor de muziek tijdens het diner en de receptie kun je van alles bedenken. Een rustig achtergrondmuziekje of een jazzbandje, de keuze is aan jullie.

Tijdens de eerste dans

Voordat je een stuk gaat uitzoeken voor jullie eerste dans is het noodzakelijk dat jullie weten met welke dans jullie gaan openen. Wordt het een Jive, Cha Cha Cha of toch de Rumba? Juiste muziek bij een dans kan het extra bijzonder maken.

Tijdens de laatste dans

De laatste dans kun je afstemmen op de eerste dans voor de herkenbaarheid.

Tijdens het feest

Voor muziek tijdens het feest wordt vaak gekozen voor een band, dj of een artiest. Waar jullie voor kiezen hangt heel erg af van jullie eigen smaak en mening. In het artikel Band, zangeres of DJ op jullie bruiloft? vind je informatie over en voor- en nadelen van de mogelijkheden. Het kan jullie helpen bij het maken van een keuze. De muziek tijdens het feest is prominent aanwezig. Er mag volop gefeest en gedanst worden.