Een huwelijksnacht wordt gezien als een echte 'must' voor het afsluiten van je bruiloft. Juist om deze dag 'rustig' af te sluiten en samen nog eens alles door te nemen. Maar rustig is meestal niet het goede woord... Een huwelijksnacht is natuurlijk een nacht vol passie, zeker in de zoektocht naar de meest populaire bruidssuites!

Er zijn heel veel mogelijkheden om de huwelijksnacht door te brengen, maar waar gaat volgens de bruidsparen nou de meeste voorkeur naar uit? Wij gingen op onderzoek uit en daar kwamen nogal wat verbazingwekkende resultaten uit.

Het onderzoek

Meestal staat deze nacht ook in teken van luxe. Jezelf heerlijk laten verwennen door alle arrangementen die het desbetreffende hotel aanbiedt. In één woord: lovely! Soms is het nog een hele opgave om het juiste luxe hotel te vinden dat het best bij jullie past. Vandaar dat ThePerfectWedding.nl een onderzoek is gestart naar de populairste en meest exclusieve huwelijksnachtlocaties.

Wie werkten mee aan het onderzoek?

Vele locaties en weddingplanners hebben aan dit onderzoek meegewerkt, waardoor we een goed artikel en persbericht hebben kunnen schrijven. Ook hebben we een poll geplaatst op de website en daar zijn een hoop verrassende resultaten uitgekomen.

Pagebreak

De resultaten van het bruidsuite onderzoek

Nu blijkt dat bijna de helft (45,2%) van de ondervraagde bruidsparen helemaal niet zit te wachten om een nachtje buiten de deur te slapen, maar er juist voor kiest om deze speciale nacht thuis in bed te vieren. Ook bleek het vaker voor te komen (17,3%) dat de huwelijksnacht op de locatie van het feest plaatsvindt. Het is gemakkelijk, omdat je dan na het feest alleen maar met de trap naar boven hoeft te gaan om je uitgebreid te laten verwennen. En néééé, dan hebben we het niet gelijk over seks! Uit onderzoek blijkt namelijk dat tijdens de huwelijksnacht bijna nooit de liefde bedreven wordt! Dit gebeurt meestal pas de volgende ochtend. In dat geval is het toch de moeite waard om in een mooie luxe suite wakker te worden!

'Het blijkt dat 45,2% van de bruidsparen de huwelijksnacht thuis doorbrengt.'

De huwelijksnacht buiten de deur

Onder de bruidsparen die wel graag buiten de deur hun huwelijksnacht willen doorbrengen, hebben we twee tops gemaakt. Op deze manier kan iedereen zien welke locatie het meest populair is om op exclusieve wijze deze nacht door te brengen.

Hoe zijn de tops samengesteld?

Je kunt de meeste locaties niet met elkaar vergelijken, omdat bijvoorbeeld het Kurhaus wel meer dan 400 kamers tot haar beschikking heeft en Pincoffs in Rotterdam maar 3 suites heeft. Je kunt dus wel raden in welk hotel de meeste huwelijksnachten plaats vinden, maar dat wil niet altijd zeggen dat het één leuker is dan het ander. Daarom twee tops, om wat ‘realistischer’ te ranken.

De ene top geeft de wat grotere, bekende en meest populaire huwelijkssuites van Nederland weer en de andere top is vooral gericht op de exclusieve locaties in Nederland die nog niet erg bekend zijn, maar wel onwijs gaaf om te overnachten.

De meest populaire bruidssuites van Nederland

De top 3 van de meest populaire bruidssuites van Nederland waar een groot deel van de bruidsparen hun huwelijksnacht doorbrengen, is:

  1. Het Dylan Hotel Amsterdam
  2. Het Steigenberger Kurhaus Scheveningen
  3. Hotel New York Rotterdam

Deze huwelijkssuites zijn erg luxe en kunnen qua arrangementen veel aanbieden.

1. Dylan Hotel

Het Dylan Hotel in Amsterdam is een designhotel met veel kamers. Deze kamers zijn van alle gemakken voorzien en springen er echt uit op het gebied van service en luxe.

Met 40 kamers en 8 exclusieve suites bieden ze bruidsparen veel mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een gewone kamer (die overigens helemaal niet 'gewoon' is) of voor een mooie suite. Beide opties kunnen aangevuld worden met een speciaal bruidsarrangement.

Het Dylan hotel vindt het geweldig om bruidsparen een overnachting aan te bieden. Daarom bieden zij de bruidsparen als bedankje een ‘High wine’ of 4-gangen diner aan die ze kunnen nuttigen wanneer zij  het 1-jarig jubileum vieren.

Het ‘High wine’-cadeau wordt geschonken als bruidsparen voor een overnachting in een kamer kiezen met bruidsarrangement. ‘High wine’ bestaat uit 4 exclusieve wijnen met 4 bijpassende gerechtjes. Er wordt veel aandacht geschonken aan de wijn/spijs combinatie. 

Het 4-gangendiner wordt geschonken bij een overnachting met bruidsarrangement in een suite. Het is geen normaal 4-gangendiner, want het wordt verzorgd in een Michelinster-restaurant genaamd Vinkeles.

Rondom de feestdagen pakt Dylan hotel helemaal uit met een ‘High wine’ bestaande uit 6 exclusieve wijnen met bijpassende drankjes en een 6-gangendiner in plaats van 4-gangen.

2. Steigenberger Kurhaus

Het Steigenberger Kurhaus, iedereen kent het wel. Het hotel bestaat inmiddels al 125 jaar! Een exclusief hotel waar mensen een overnachting zien als een speciaal nachtje uit, bijvoorbeeld een huwelijksviering of natuurlijk de huwelijksnacht. Het is erg in trek bij veel bruidsparen, want zeg nou eerlijk…wie kent het Kurhaus nou niet!

TIP! In Het Steigenberger Kurhaus kun je trouwen, eten, feesten en slapen! Alles op één locatie, dat scheelt weer filestress!

Het Steigenberger Kurhaus Hotel ontvangt jaarlijks honderden bruidsparen, dus populair is het hotel zeker! Wanneer je daar de huwelijksnacht doorbrengt, kun je genieten van een prachtig uitzicht op zee. De locatie is absoluut top en wat dacht je van het prachtige historische gebouw! Het Steigenberger Kurhaus Hotel straalt romantiek uit: dat wil je toch op je huwelijksnacht?

Een ander groot voordeel van het Steigenberger Kurhaus Hotel is dat hier de gehele bruiloft plaats kan vinden. De ceremonie, de receptie, het diner, het feest én de huwelijksnacht. Allemaal in één, net zo makkelijk toch? 

3. Hotel New  York

Hotel New York is een superlocatie om de huwelijksnacht door te brengen. Net zoals bij het Kurhaus, is het mogelijk om hier te trouwen. Je kunt de gehele bruiloft dus in Hotel New York vieren en uitkijken over het prachtige water.

De huwelijksnacht kan romantisch doorgebracht worden in één van de twee torenkamers of in één van de overige 72 kamers. De kamers zijn allemaal verschillend van vorm, inrichting en kleur en bieden dus veel mogelijkheden. 

De meest unieke bruidssuites van Nederland

Een top 4 van de meest unieke hotels die juist kleinschalig en knus willen overkomen. Deze locaties bieden graag een op maat gemaakt arrangement aan en willen het kersverse bruidspaar graag persoonlijk in de watten leggen.

Top 4 van de meest unieke locaties in Nederland om de huwelijksnacht te vieren:

  1. Lute Suites
  2. Hotel Pincoffs
  3. Vuurtoren van Harlingen
  4. Haagsche Suites 

1. Lute Suites

Lute Suites zegt je in eerste instantie misschien niet zoveel, maar als ik zeg: Chefkok Peter Lute van o.a. het programma Master Chef? Deze superchefkok heeft ook een tophotel met prachtige suites; Lute Suites.

Wekelijks overnachten er diverse bruidsparen die helemaal in de watten gelegd worden. Denk aan een heerlijk op maat gemaakt ontbijtje, bubbels, lekkere chocolaatjes, voor de bruid een verzorgingssetje van La Prairie, een luxe wijn- en champagnebar en ook niet onbelangrijk: een lekker late check-out. Een late checkout is overigens bij de meeste hotels wel mogelijk. Dit hangt natuurlijk ook samen met de beschikbaarheid van het hotel, maar over het algemeen zit dat bij het huwelijksarrangement inbegrepen.

Lute Suites heeft 7 verschillende suites, die elk voorzien zijn van een andere inrichting. Het is logisch dat niet ieder bruidspaar dezelfde smaak heeft, dus heeft Lute gekozen voor 7 totaal verschillende 'looks', zodat ieder bruidspaar een suite kan kiezen die bij hen past.

2. Hotel Pincoffs

De nummer 2 van ThePerfectWedding.nl is ook een superhotel. Hotel Pincoffs ligt in Rotterdam en is goed bereikbaar. Tevens is het mogelijk om je af te laten zetten door een watertaxi. Dat is pas origineel! Ook dit hotel heeft verschillende themakamers voor haar gasten. Ze hebben 3 verschillende suites, namelijk een moderne suite, een suite in Engelse stijl en een 'love suite' (denk aan de kleuren rood & roze, rozenblaadjes, tweepersoonsbubbelbad etc.)

Wanneer je aankomt in je suite, staat er een warm bad voor je klaar (omringd met brandende kaarsjes), je hoort romantische muziek op de achtergrond, er liggen dvd’tjes klaar, een huisbubbel en heerlijke chocolaatjes. 's Morgens word je verwend met een ontbijtje op bed en natuurlijk een late check-out.

3. De Vuurtoren van Harlingen

Wanneer je echt origineel de huwelijksnacht door wilt brengen, moet je kiezen voor één van de drie toplocaties die de Vuurtoren van Harlingen te bieden heeft. Je kunt overnachten in een vuurtoren, reddingsboot of havenkraan. Alle drie de locaties zijn compleet gerenoveerd en helemaal omgebouwd tot luxe suite. Het is een heel bijzondere ervaring om in deze suites te overnachten, omdat je echt helemaal alleen met je partner afgezonderd bent en overal op neerkijkt. 

4. Haagsche Suites

Tenslotte Haagsche Suites te Den Haag. Eigenaar Guido van den Elshout heeft met deze locatie (een oud herenhuis uit de 19e eeuw) een klassieke stijl neergezet. Enorm hoge en met ornamenten betegelde plafonds, een bad op mooie krulpoten, heerlijk bed en fantastische schilderijen aan de muur. Hebben jullie zin in exclusiviteit en rust? Dan is Haagsche Suites de plek voor jullie!

Haagsche Suites heeft een drietal suites variërend van klassiek tot modern-klassiek met alle een balkon aan de achterzijde van het pand. Ontbijten kan uiteraard op jullie kamer, maar ook in de ontbijtserre met uitzicht op de prachtige tuin. Door de locatie in het hartje van het centrum is het ook mogelijk de 'day after' een heerlijke strandwandeling te maken op Scheveningen... Een MUST!

Al met al hebben we met deze top 4 een greep uit de unieke Nederlandse suites laten zijn, benieuwd naar de suites van Haagsche Suites? 

Jullie huwelijksnacht

Zoals je ziet, zijn er in Nederland enorm veel mogelijkheden om de huwelijksnacht te vieren. Ieder bruidspaar is anders, dus het is maar goed dat er veel opties zijn! Het is belangrijk dat je kiest voor een locatie die bij jullie past en waar jij en je partner je goed bij voelen. Als het goed is maak je de huwelijksnacht maar één keer in je leven mee, dus maak een weloverwogen beslissing!

TIP! Laat je kussenslopen of badjassen bedrukken met Mr. en Mrs. Dan voel je je echt op en top man en vrouw!

Het bleek dat bijna de helft van alle bruidsparen de huwelijksnacht thuis doorbrengt, maar dat hoeft niet per se saai te zijn.

Je kunt je eigen liefdesnestje ook mooi decoreren en je bad (als je dat hebt) vol laten lopen en versieren met rozenblaadjes. Zet een lekkere fles champagne en bonbons op je nachtkastje en op deze manier kun je het thuis ook superromantisch maken. 

Boodschappenlijst voor een huwelijksnacht thuis

Bekijk ook eens onze huwelijksnacht tips!