Haute couture, het klinkt allemaal erg chic en vooral onbetaalbaar. Maar wat houdt het nu precies in? Het eerste waar wij aan moeten denken zijn dure, exclusieve jurken van grote merken zoals Dior, Chanel en Givenchy.

Haute couture is een hoogtepunt van de modeindustrie. Er zijn dan ook maar enkele ontwerpers die zichzelf haute couture designers mogen noemen. Couture stukken worden altijd met de hand gemaakt van de fijnste stoffen en met een zeer verfijnde techniek.

Ook niet geheel onbelangrijk.. van elk couture-stuk is altijd maar een origineel exemplaar beschikbaar, natuurlijk precies op maat gemaakt. Dus uniek ben je zeker met zo'n geweldige bruidsjurk aan! In de wereld van de bruidsmode wordt dit ook wel couture-bruidsmode genoemd. Veel bekende ontwerpers bestempelen de bruidsjurk als het pronkstuk van de collectie.

En ja, in Nederland is ook zeker talent! Een bekende couture ontwerper is Nederland is Victor's Wedding design!

Hij ontwerpt geweldig mooie bruidsjurken waarvan ook maar één exemplaar beschikbaar is. Daar kun je toch alleen maar van dromen, om een bruidsjurk te hebben die niemand anders zal dragen! Deze dromen kunnen nu werkelijkheid worden bij Victor's Wedding Design in Rotterdam.

Lekker wegdromen bij de mooiste Couture Bruidsmode

Wil je toch graag een bruidsjurk van de bekende bruidsjurken couturiers, dan moet je wel een groot bedrag zien neer te leggen. Een echte Dior-bruidsjurk kost bijvoorbeeld al meer dan $100.000! Het is ook wel te verwachten als je na gaat hoeveel werk het is om zo'n jurk met de hand te maken en dan zijn de duurste stoffen noet niet eens erin verwerkt.

Wees niet getreurd, want haute-couture merken weten zelf ook wel dat er maar weinig mensen zijn met zo'n volle portemonnee. Bijna niemand is met deze term bekend, maar veel van de bovenstaande merken hebben ook een zogenaamde prêt-à-portercollectie.  Deze collectie is wel gebaseerd op de haute-couture-collectie, maar iets minder exclusief, goedkoper en vooral draagbaarder.

Pagebreak

Denk bijvoorbeeld aan de H&M bruidsjurk van Viktor & Rolf!

De haute-couture-collectie is meestal erg extreem en gewaagd en wordt vooral beschouwd als DE vorm van experimenteren. Daarom zullen de haute-couture-collecties ook nooit helemaal uitsterven. Gelukkig maar, want ze zijn misschien een tikje boven ons budget. Evengoed toch leuk om naar te kijken.

Wist je dat Coco Chanel als eerst een korte trouwjurk ontwierp?

Er zijn in Nederland genoeg designers, die je met alle liefde helpen met het samenstellen van de perfecte jurk. De bovenstaande merken staan natuurlijk garant voor exclusiviteit, maar dat betekent niet dat er geen andere manieren zijn om aan een exclusieve jurk te komen. Naast het afstruinen van de prêt-à-portercollectie, kun je natuurlijk ook gewoon zelf een jurk laten maken. Je kunt ook gerust een atelier binnen stappen, met een map foto’s en vragen of zij een soortgelijke jurk voor je kunnen maken. Een keertje langs gaan om te kijken wat zij voor jou kunnen betekenen kan in ieder geval nooit kwaad, toch?

Victor's wedding design is al 20 jaar gespecialiseerd in het maken van de mooiste bruidsjaponnen! Hij zorgt ervoor dat jouw jurk op het lijf geschreven is en dat jouw jurk de hele dag zit als gegoten! Exclusiviteit, kwaliteit en trendy zijn kernwoorden die centraal staan bij deze geweldige ontwerper. Heerlijk vooruitzicht, nietwaar?

Jouw eigen bruidsjurk ontwerpen

Jouw eigen trouwjurk ontwerpen klinkt natuurlijk ontzettend spannend en leuk, maar hoe gaat dat nu eigenlijk in z'n werk? Hoeveel gaat het bijvoorbeeld kosten?

 • De intake
  Bij het eerste gesprek is het belangrijk dat je weet wat je ongeveer wil. Naar aanvang van een gesprek maakt de designer een aantal schetsen in kleur, dit gesprek is dan nog geheel vrijblijvend. Als de schetsen klaar zijn dan is de keus aan jou: zijn er nog aanpassingen nodig of zit het perfecte ontwerp er al bij? Pas dan plaats je je bestelling en gaat de designer voor je aan de slag.
 • Doorpassen
  Tijdens de eerste doorpas is de jurk slechts gemaakt van toille, een zogenaamde katoenachtige stof. Op deze manier kun je alvast kijken of de jurk goed valt en welke aanpassingen er nodig zijn. Tijdens de tweede keer passen is de jurk al geheel in de juiste stof. Zorg dan dat je het zelfde ondergoed aan hebt als op je trouwdag, pas dan kan de jurk perfect op maat gemaakt worden. Daarna zijn er nog enkele pasmomenten mogelijk, want de jurk moet natuurlijk perfect zijn! 
 • Tijd
  Wij raden je aan op tijd opzoek te gaan naar een juiste designer. De levertijd is vaak rond de 10 weken, maar daarvoor ben je natuurlijk al een aantal weken bezig met passen. Als je zorgt dat je 6 maanden van te voren de juiste designer hebt gevonden dan heb je alle tijd.
 • Stoffen
  Qua stoffen is er heel wat mogelijk, de stoffen worden overal ter wereld vandaan gehaald, vooral Frankrijk en Italie doen het goed! Ook kun je er voor kiezen zelf op zoek te gaan naar de juiste stof. Het beste kun je je laten adviseren, want niet elke stof doet elk lichaam evengoed uitkomen. 
 • Prijs
  De prijs hangt vooral af van de stof en de moeilijkheid van de jurk,  je kunt het dus zo duur maken als je zelf wil! Vanaf 1000 euro kun je al een mooie jurk laten ontwerpen, maar deze prijs loopt snel op tot zo'n 3000 euro. De meeste designers zullen je vragen een x bedrag vooruit te betalen. 

Tips

 1. Zorg altijd dat je jouw wens laat doorklinken, modeontwerpers zijn eigenzinnige mensen, maar vergeet niet dat jij de bruid bent!
 2. Zorg dat je goed weet wat je wil, bekijk de bruidsjurken op onze site goed en schrijf op wat je mooi en niet mooi vindt.
 3. Wees eerlijk, natuurlijk is het niet leuk als jij de jurk niet ziet zitten terwijl de ontwerper er veel tijd in heeft zitten, maar jij betaalt veel geld voor de jurk dus perfectie is verplicht.