bruidstaarten

DIY: Zelf je bruidstaart maken

Zelf je bruidstaart maken, het is niet wat we aanraden, maar voor mensen die hier geen budget voor hebben en besloten hebben om voor een minimaal bedrag te trouwen is dit een goede oplossing.

Zelf je bruidstaart maken

Het maken van een taart voor je bruiloft is niet iets wat je zomaar even doet. Het is lastig plannen als je 's morgens de slagroom nog moet spuiten en de taart moet decoreren, terwijl je je ook moet omkleden voor je bruiloft. Vier je het kleinschalig en wil je je trouwerij toch een beetje fleurig maken, maar heb je geen geld voor een mooie bruidstaart, dan is zelf een taart maken wellicht wel te doen. Maak dan een taart die van te voren af te maken is, zodat je op de dag zelf geen zorgen meer hebt over het gebak.

Hoe blijft de bruidstaart goed tot aan de bruiloft?

Nu hoor ik  je al denken; hoe kan ik er dan voor zorgen dat ik mijn eigen gemaakte taart op mijn bruiloft kan presenteren? Want ja, een dag of zelfs één week van tevoren heb ik geen tijd om een bruidstaart te maken. Dat is natuurlijk begrijpelijk. Daarom hebben sommige patisserieën de mogelijkheid om jouw taart in te laten vriezen na de workshop en op de dag van jouw bruiloft te ontdooien. Zo kunnen jij en je gasten samen genieten van een heerlijke taart die jij zelf hebt gemaakt!

Hoe kies je nu JOUW bruidstaart tussen al dat lekkers?

Bruidstaarten heb je in ontzettend veel verschillende vormen, maten, geuren en kleuren. En de één wil een ontzettend hoge toren van 8 plateaus met taart, terwijl de ander liever kiest voor een tafel vol met cupcakes. Smaken verschillen en soms is het ook erg moeilijk om te kiezen wat je wilt. Een afspraak maken bij een patisserie en daar je persoonlijke wensen bespreken is een optie, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf een workshop te doen over hoe je een eigen bruidstaart moet maken. Je kan er dan voor kiezen om zelf een bruidstaart te maken voor jou grote dag, maar door zo’n workshop krijg je ook een beter beeld van wat er allemaal mogelijk is. Op die manier kan je misschien wat makkelijker bepalen wat je wel en niet leuk vindt aan een bruidstaart.

Workshop taarten maken

Loopt bij jou het water al in je mond als jij een aan bruidstaart denkt? En zou jij het niet ontzettend leuk vinden om samen met je aanstaande een middagje te besteden aan het maken van je eigen bruidstaart? Nou dat kan! Tegenwoordig hoef je niet meer zelf in de keuken te staan om te ontdekken hoe je een bruidstaart moet maken. Hieronder hebben we een aantal leuke adresjes voor je geselecteerd waar jij gezellig met je aanstaande of met bijvoorbeeld je vriendinnen een leuke workshop bruidstaarten maken kunt volgen.

Bloom Wedding

Bij Bloom Wedding kun je een gratis workshop wedding & cakes volgen. Hier mag je onder begeleiding van een maître patissier een eigen (mini) bruidstaartje maken. En dat niet alleen! Je wordt ook geïnformeerd over alle belangrijke elementen voor een persoonlijke bruiloft. Dus deze workshop gaat net iets verder dan alleen het maken van een bruidstaart! Maar let op: aanmelden voor deze workshop kan maar tot en met 29 september 2010! Dus ben er snel bij, want vol=vol!

Sweet Things

Bij Sweet Things in Utrecht kun je verschillende workshops volgen. Van beginneling tot gevorderde. Het is maar net wat je zelf wilt! Je kan er ook voor kiezen om een workshop decoreren te volgen. Hier leer je de fijne kneepjes van het decoreren van je eigen bruidstaart of cupcakes.

Taart je Taart

Bij Taart je Taart kun je ook hele leuke workshops volgen. Vooral de workshops in groepsverband zijn erg gezellig! Zo kun je hier bijvoorbeeld je vrijgezellen feest houden of gewoon gezellig samen met je vriendinnen. Hier leer je met super veel gezelligheid de taart van je dromen te maken.

Handige tips opgedaan uit deze DIY? Sla ze dan op!

Je kunt deze superzoete tips voor het maken van je bruidstaart bewaren in je profiel, zo heb je alle tips & tricks van ThePerfectWedding.nl op één plek. Handig! Klik op het hartje boven aan het artikel en in de planningtools vind je alles terug bij 'inspiratie'. 

Toch uitbesteden? Lees dan waarom je de bruidstaart op tijd moet bestellen!

Andere leuke blogs

Leukste adresjes

Beste redactie,

Wij maken soms ook fouten, zien dat leuke adresje over het hoofd of hebben net niet die informatie die je zoekt. Daarom hebben we jouw hulp nodig! Heb je een tip, mis je iets, wil je ons wijzen op een fout of wil je gewoon je ervaring met ons delen? Vul dan dit formulier in en we nemen snel contact met je op!

Reacties

Gemiddeld besteden onze bruiden € 262,- in de categorie bruidstaarten. Maak vandaag jouw budgetlijst!Sluiten