Sugarlips Cakes reist af naar New York & Boston
Let's see The Big Apple!
door Tammy Trinh op 18 februari 2025
Webredacteur

Zoals met elke reis die Luc en ik maken draaide ook deze week grotendeels rondom eten. Gelukkig heb ik hier wel het beste excuus ter wereld voor: het hoort bij onze baan!

Where it all began...
Voor mij was New York de plek waar alles allemaal is begonnen. Ik ben opgegroeid in Californie en heb kunst gestudeerd aan de universiteit daar, maar het was pas toen ik het Classic Pastry Arts programma volgde aan het French Culinary Institute (nu hernoemd tot het International Culinary Center), dat ik er achter kwam wat ik met mijn leven wilde doen.
Dit was de eerste keer dat ik terug was in New York om mijn voormalige school en chefs te zien sinds ik daar vier jaar geleden mijn studie heb afgerond. Het was heel onwerkelijk om terug te zijn op de plek waar ik zes maanden heb doorgebracht om alle fundamenten van de patisserie te leren, maar het was geweldig om mijn chefs weer te zien en om ze uitgebreid te vertellen wat ik sindsdien allemaal heb gedaan!
Luc had de school nog nooit gezien en het was erg leuk om hem rond te leiden op een dag dat de studenten allemaal druk bezig waren om hun examenproject af te ronden (met een zeer hoog luchtvochtigheidsgehalte!). Dit was de perfecte manier om hem te laten zien hoe mijn tijd daar was en ik was blij dat hij kon zien wat de chaos van New York doet met fanatieke patisseriestudenten!


Let's have some cookies!
Geen trip is compleet zonder enkele van de beste sweet shops van de stad uit te proberen en mijn chefs waren de perfecte personen om ons de goede richting op te wijzen! Christina Tosi, nu een van de juryleden in de Amerikaanse MasterChef, is een mede-alumni van mijn school en is eigenaresse van de zeer succesvolle sweets keten Momofuku Milk Bar. Ik heb haar werk eerder gezien en was erg benieuwd om het in het echt te zien en natuurlijk om het te proeven omdat het zo uniek is! Wat betreft bruidstaarten heeft ze een zeer specifieke stijl in naked cakes en gebruikt ze leuke elementen zoals funfetti en andere gekke items! Je herkent haar werk echt uit duizenden!
Ook de namen van haar gebakjes zoals de Composte Cookie en Crack Pie zijn echte signatures voor haar stijl. De winkel zelf was lekker hip en typisch New Yorks, maar verder erg onopvallend. De werknemers waren zeer kleurrijk en Composte Cookie en de Crack Pie waren zo ongelofelijk lekker! Een combinatie van heel veel smaken en texturen en ondanks de status van de eigenaresse werd alles echt zonder poespas gepresenteerd en waren de producten helemaal geweldig!



And then go for cupcakes
De volgende stop (puur voor research natuurlijk) was Georgetown Cupcakes, bekend van de TLC show DC Cupcakes. Toen ik hier nog woonde hadden ze hun SoHo locatie nog niet, dus vond ik dat dit een goede gelegenheid was om er een te proberen! Om eerlijk te zijn was ik niet erg onder te indruk. Hoewel ze bekend staan om hun extreme cupcake creaties en bruidscupcaketorens, was de cupcake droog en extreme zoet. De winkel zelf was wel prachtig, maar de creativiteit in smaken en de textuur van de cupcakes was een tegenvaller. Het blijkt dus dat het uiterlijk niet altijd alles zegt!



New York, New York...
Ik kan je niet vertellen hoeveel ik deze stad mis en wat een geweldige dingen er vandaan komen! Het is echt de stad die mijn leven heeft veranderd en ik ben heel erg dankbaar dat ik er weer even terug kon zijn en zit weer vol nieuwe inspiratie!
Bekijk ook eens hoe het avontuur van Sugarlips Cakes in Californië is verlopen!